Képességfejlesztés

Az önfeledt, játékkal töltött időszakok, nagyon fontosak a gyermekek fejlődésében, személyiségük, önállóságuk kialakulásában. Így tanulják meg használni testi és lelki adottságaikat, fejlődik kreatív feladatmegoldó képességük, fantáziájuk. Mi, ezért úgy gondoljuk, hogy nem mindegy mivel és hogyan tölti a gyermek azokat az igazán komoly, és fogékony pillanatokat, amelyekre a felnőttek csak legyintenek, és ennyit mondanak: "Ez csak játék... csak játszik a gyerek!"
A megismerő tevékenység, a mozgás, a beszédfejlődés és a szocializációs képességek szoros összefüggésben vannak egymással és meghatározzák a gyermekek jövőjét. A szakszerű fejlesztés segítségével megkönnyítjük az iskolai tanulmányaikat és hozzásegítjük őket a sikeres élethez. A Játszodában pont ezt biztosítjuk a gyermekek számára: játékos fejlesztést, komoly szakmai háttérrel.

A gyermek a családban nő fel:
A család szerepe meghatározó a gyermek fejlődésében, ezért törekszünk a lehető legjobb együttműködésre a szülőkkel. A foglalkozásaink nyitottak az érdeklődő szülők/nagyszülők számára, így a gyakorlatban tudják végigkísérni gyermekük fejlődését. Szakmai tanácsok mellett sok gyakorlati fogást és fejlesztő eszközt is megismertetünk a szülőkkel, hogy ezek alapján otthon is tudjanak a gyermekkel önállóan foglalkozni. Ezzel kevesebb idő alatt nagyobb eredmény érhető el, hiszen a gyermeke folyamatosan fejlődik, nem csak akkor, amikor a Játszodában van!

Foglalkozásvezetőnk Dr. Oroszné Szarvas Márta:

tanító, mozgás terapeuta, pedagógia szakos előadó,
a Játszoda szakmai vezetője

e-mail: szarvas.marta@jatszoda.hu
tel: 06-30-456-61-35

"Több mint harminc éve foglalkozom gyermekek oktatásával. Tanítóként az általános iskolában eltöltött évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a mai gyermekek már más módszereket, foglalkozási formákat igényelnek, mint akár 15 évvel ezelőtt. A köztudottan felgyorsult világból nap mint nap több és sajnos nem szűrt inger, információ áradat éri őket. Mindent szeretnének megismerni, megtudni, de ezek feldolgozására a mai rohanó és teljesítmény centrikus világ nem biztosít számukra elég időt. Kevés az önfeledt, elmélyült, sok mozgással egybekötött játékkal eltöltött szabadidejük. Ezeket a hiányokat a gyermekek nehezen dolgozzák fel, gyakran negatívan élik meg az oktatási rendszerben eltöltött éveket. Ezért kerestem meg azokat a módszereket, lehetőségeket, melyek gyakran a jó képességű, okos, érdeklődő gyermekekben is felmerülő képességzavarok feloldását biztosítják.
A fejlesztést több különböző terápia komplex alkalmazásával végzem. Ilyenek például a beszédhallás fejlesztés, íráskép javítás, mozgásterápia. A gyermekek számára megfelelő eszközökkel és feladatokkal közösen pótoljuk az "elveszett" játékélményeket, az önfeledt, jó hangulatú foglalkozásokon.
Célom a harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog, helyes önértékelésű, magabiztos gyermekek nevelése."

Szakmai fogalkozásaink jelenleg Gödön érhetőek el.

Képességvizsgálat adatlap